Installera solceller i Löddeköpinge

      4 kommentarer till Installera solceller i Löddeköpinge

Nu när det är elkris runt om i Europa så kanske det är en bra idé att investera i solceller. Att installera solceller kostar ju visserligen en del, men det betalar sig ganska snabbt. Vi människor måste se över vår energiförbrukning och våra energikällor. Att använda solens strålar till elenergi är toppen, ren el. Att installera solceller i Löddeköpinge där vi bor är smart eftersom vi ganska många soltimmar och då blir det mycket energi. Att installera solceller och ställa om till förnybara energikällor är viktigt idag för att minska vårt klimatavtryck. Eller vårt fotavtryck här på jorden.

Lagra energi av solen

Jag vet inte riktigt hur det fungerar rent tekniskt med solceller men jag har läst på lite, och det är ganska fantastiskt att man kan lagra energi från solens strålar. Solceller är halvledardioder som omvandlar ljus till elektrisk ström. Det är ju riktigt bra. Man kan använda solceller på taket men även montera solceller på fasaden. Just Löddeköpinge har många soltimmar eftersom det ligger ganska långt söderut.

Omställning till förnybara energikällor

Om man hade installerat solceller på ungefär en tredjedel på alla tak i Sverige som är vända åt söder skulle vi kunna producera dubbelt så mycket el som vi förbrukar, och med tanke på elkris så borde vi ju sätta igång att sätta upp solceller redan nu. Jag undrar om man kan få bidrag till att installera solceller i Löddeköpinge eftersom vi har så många soltimmar om man jämför med till exempel Norrland. Fast det är klart på sommaren går ju solen aldrig där uppe i Norrland. På sommarhalvåret är det inget snack om att man kan spara el i Norrland värre är det på vintern. Men här nere i Löddeköpinge lyser ju solen ofta.