Kostnadseffektiva laddstolpar i Helsingborg

Tycker mig se allt fler bilar som rullar med elektrisk drift på våra vägar. Själv är jag ännu inte övertygad om förträffligheten i bilar som TESLA, det har väl såklart även att göra med prislappen på bilen. Undrar när vi kommer se billigare bilar med eldrift? När jag snackade med grannen i veckan här i Helsingborg påpekade han förträffligheten med elbilar. Han nämnde att kommunen nu hade fixat kostnadseffektiva laddstolpar i Helsingborg. Jag hade ingen aning att kommun/stat finansierade laddstolpar. Jag ska låta det vara osagt hur sant det är med kostnadsfria laddstolpar i Helsingborg som bekostas av kommun/stat. Min granne har ibland en förmåga att missförstå saker och ting. Tycker ändå det är bra att det börjar dyka upp fler laddstolpar runt om i landet, om vi nu ska satsa på elbilar här i Sverige.

När det gäller eldrivna fordon är jag själv sugen på en el-cykel, det känns som en mer rimlig investering kostnadsmässigt. Fördelen är att du kan kombinera transport med kondition. Jag har nära till jobbet och det vore en ekonomisk besparing att nyttja en cykel istället för att köra bilen varje dag.

Jag har en mountainbike, den står dessvärre i garaget och samlar damm sen två år tillbaks. Dessförinnan blev det mycket cyklande längs skogsstigar och downhillbanor nära Helsingborg. Ett tag så tävlade jag flera gånger per år i downhill. Downhill är verkligen en kul sport om du gillar adrenalinkickar och vågar utsätta dig för tuffa utmaningar på en cykel. Det blir en del skador, men har själv inga allvarliga som resulterat i benbrott eller hjärnskakningar.

Nu till helgen blir det fest och vi ska testa på Sangria. Jag o tjejen fick inspiration från förra sommarens resa runt om i Spanien. Vi turistade i Spanien under 4 veckor och det blev ett par liter av den goda drycken under denna tiden.