Även Elon Musk tänker på solceller och elektriker

Många har förmodligen hört namnet Elon Musk förut, entreprenören och affärsmannen som tack vare sina talanger inom IT, tog sig hela vägen från att vara en nobody i Sydafrika, till att vara chef för sitt egna bilföretag, rymdföretag och sist men inte minst, ordförande för SolarCity. SolarCity är ett företag i USA som specialiserar sig på att bygga och montera solpaneler. Det är det största företaget i sitt slag. SolarCitys marknadsidé går ut på att initiellt erbjuda solpaneler och montering av solpaneler gratis, för att sedan låta kunder betala av en liten summa en gång i månaden, i upp till 20 år.

Att Elon Musk skulle bli ordförande i SolarCity är inte så konstigt, redan som barn var han intresserad av solenergi och annan alternativ energi till diesel och kol. Musk förstod redan som barn att för att vi alla skulle ha en framtid, behövdes förändring i form av energiförbrukning och hur vi får tag på denna energi. Att använda sig av solpaneler bestående av solceller passade därför Elon Musk. Redan innan Musk blev ordförande i den största solpanelsleverantören i USA, grundade han bilföretaget Tesla. Tesla specialiserar sig i moderna och lyxiga elbilar. Elbilar som självklart laddas med hjälp av solceller. Elon Musk har med andra ord länge tänkt på solceller och deras effekt på våra liv, har du också tänkt på solceller?

Elbilar är såklart inte det enda som kan laddas med hjälp av solceller, till exempel kan en vikbar elcykel, som man kan ta med sig överallt laddas med solceller. Det för vikbara elcyklar det perfekta färdmedlet under sommarmånaderna. Om det inte skulle regna då såklart.

För mer information om solceller och allt som elektriker arbetar med, besök en lokal elektriker. De kommer ha kunskaper och expertis från ett svenskt perspektiv, vilket skiljer sig en del från amerikanskt perspektiv.