5 saker du inte visste om Nybro

I följande artikel ska vi lyfta fram fem unika saker du inte visste om orten Nybro i Kalmar län. Jag själv vet personligen inte mycket om orten, så därför ska denna kunskapsresa blir mycket spännande även för mig. Hoppas du får en trevlig läsning!

1. Elektrikerna i Nybro finns på orten
Den första unika saken med Nybro är att det existerar att elektrikerföretag som heter ”elektrikerna i Nybro”. De har sedan år 2001 genomfört olika typer av elinstallationer på orten. Vill du komma i kontakt med dem gör du det enklast genom att besöka deras hemsida https://www.elektrikernainybro.se/

2. En bondbrud kommer från Nybro
Kristina Wayborn, som var bondbrud i filmen Octopussy 1980 kommer ifrån Nybro. Hon föddes den 24 september 1950 i Nybro. Det är inte varje ort som kan stoltsera med att tagit fram en bondbrud.

3. Nybro Vikings IF
Nybro har en ishockeyförening vid namn Nybro Viking IF. Föreningen har genom åren fostrat flertalet kända hockeyspelare som tex Fredrik Olausson. Föreningens ishall är förövrigt landets fjärde äldsta.

4. James Bondmuseum
På orten förekommer ett av Sveriges enda James Bondmuseum. Du hittar enklast detta genom att genomföra ett sök på Google om detta.

5. 282 är ortens postnummer
Är du nyfiken på vad ortens postnummer är för något? Det är hur som helst 282. Med denna kunskap kan du hur som helst börja skicka brev till dina vänner på orten.
När du har läst dessa saker kan du förhoppningsvis något nytt om Nybro. Jag själv som skribent lärde mig hur som helst sjukt mycket nya saker under tiden jag gjorde efterforskningar om materialet.